Agri & Food

Input & Supply

Optimaal organiseren van teeltprocessen en toezien op de gewenste output. Stroomlijnen van de bijdragen die boeren of telers hieraan leveren. De beste verwaarding van rest- en zijstromen. Ketenbeheersing van zaaien tot oogsten, slim omgaan met bijvoorbeeld nieuw pootgoed en de verkoop van het resterend eindproduct in de keten. Zo laat u productie volledig aansluiten op de behoefte aan duurzame, gezonde en betaalbare voeding voor mens en dier.

Productie

Duurzaam produceren met focus op vraag, middelen en opbrengst. Optimalisatie van teelt, verwerking, opslag en distributie. Slim produceren door grondstoffen maximaal te benutten. Hoge kwaliteit leveren in een omgeving met steeds meer aandacht voor de herkomst, certificering en milieu-impact. Denk aan Bio- en Beter Leven-keurmerken die waarde toevoegen. Goed kunnen omgaan met veranderingen in de markt en regelgeving. Om bedrijfsdoelstellingen met vertrouwen te bepalen én te behalen.

Food Processing

De groothandel en retail voorzien van kwaliteitsproducten door foutloze belevering. Of het nu gaat om een vast of seizoensgebonden assortiment. Uit eigen productie of door handel verkregen. Leverbetrouwbaarheid en aanbod dat optimaal aansluit op de vraag. Eventueel met extra waarde door rijping of klantspecifiek portioneren en verpakken. Met optimale bedrijfsprocessen en een systeemlandschap dat hier naadloos op aansluit. Zodat u uw plek in de keten doordacht kunt verwerven, behouden en versterken.

Waar ligt uw focus?

Kies tussen Aanvoer & Planning, Proces & Productie, Opslag & distributie of Verkoop & Service.

Aanvoer & Planning
Proces & Productie
Opslag & Distributie
Verkoop & Service
Aanvoer & Planning
Goedgeorganiseerde toevoer van grondstoffen en ingrediënten, conform de kwaliteitseisen van u en uw markt. Proactief handelen en communiceren op basis van onderbouwd inzicht. Optimaal plannen van leveringen: just in time of met passende voorraadniveaus. Vers en ultravers vragen een verschillende aanpak. Zodat u kwaliteitsproducten met een optimale shelf life kunt leveren. Dat is wat u wilt, en wat Chainresult samen met u realiseert.
Proces & Productie
Het eindproduct moet aan alle (kwaliteits-) eisen voldoen, klant- en vaak ook branchespecifiek. Hier slim mee omspringen is van belang voor de waarde van het product. De inrichting van uw productieproces is een vitaal onderdeel: vanaf R&D met een nulpunt of standaardproduct als basis.
Het moet passen binnen de productieomgeving en naadloos aansluiten op het klantproces. Slim inspelen op veranderende vraag van de retailer, meebewegen op basis van gefundeerde afwegingen. Samen zorgen we dat uw organisatie relevant is én blijft.
Opslag & Distributie
Slim omspringen met ruimte en afstand binnen de factor tijd. Voor krachtig georganiseerd replenishment binnen uw voorraadlocaties of slimme rittenplanning voor bijvoorbeeld geconditioneerd transport. In eigen beheer of als kernactiviteit. Voorraadbeheer vanuit naadloze integratie van fysieke distributieprocessen en de elektronische data-afhandeling. Een proces dat werkt én werkbaar is. Met oog voor detail, en inzicht in de capaciteit en voorraadlocaties. Wat optimale keuzes en sterke prestaties oplevert.
Verkoop & Service
Voorspelbare opbrengsten door inzicht in de verwachte verkoop. Dynamische prijsontwikkeling geborgd in proces en systeem, met betere bedrijfsresultaten als gevolg. Geïntegreerde aansturing van de keten van verkoop tot inkoop. Servicegericht handelen in de klantrelatie met behoud van marge. Anticiperen op signalen uit de markt, zodat u bijvoorbeeld uw transportproces slim kunt inzetten voor verpakkingen en vervoer van A naar B. Met zorg voor optimale waarde in de keten.
Bieden waar de klant naar zoekt. Kwalitatieve grondstoffen en producten sourcen, én op het juiste moment beschikbaar hebben. Proactief meedenken met de klant en leverancier, waardoor u een sterk assortiment kunt aanbieden. Met de juiste kwaliteit. Waardoor iedereen altijd tevreden is.

Wij bieden graag perspectief

Welke diensten biedt Chainresult?

Chainresult Business Implementation richt zich op procesoptimalisatie, business implementaties, realisatieondersteuning en change management.

Wie werken er bij Chainresult?

De ervaren consultants van Chainresult Business Implementation hebben gedegen kennis van Agri en Food supply chains. Op gebied van People, Proces, Data en Systeem. Ze helpen u graag om uw doelstellingen te bereiken: meer inzicht, wendbaarheid en flexibiliteit. Samenwerken is voor ons ook echt samen, want we zijn pas tevreden als het geïmplementeerde echt werkt.

Begeleidt Chainresult ook systeemselecties?

Chainresult Business Implementation ondersteunt bij het maken van de juiste systeemkeuze; bijvoorbeeld door middel van een validatie. Dit doen we in de breedte van het systeemlandschap: van ERP tot gespecialiseerde subsystemen zoals TMS, WMS, SCM en BI.

Gedegen expertise met toegevoegde waarde. Wij zijn graag uw partner.

Jan Willem Rijkse

Directeur

0%